Vraag en antwoord

Hoe stel ik mijn tas samen?
Je laat mij weten dat je interesse hebt in een tas via de facebookpagina Tassen Astrid of via het contactformulier op mijn website. Je kiest daarbij of je de tas online wilt samenstellen of in mijn atelier.
Indien je jouw tas online wilt samenstellen bekijk je mijn realisaties op mijn website.
Ik stel je daarbij 3 vragen. Wat spreekt jou aan in mijn realisaties en waarom? Wat spreekt jou aan uit de details (grootte, hout en leer)?'
En wat geniet uw voorkeur van accenten (nageltjes en slotje): goud, zilver, antiek/brons.
Ik adviseer vanuit mijn ervaring wat er best past. Hieruit maak jij een keuze. Daarna stel ik de tas samen en geef ik een schatting van de werktijd. Wanneer de tas klaar is geef ik je een seintje. Je mag de tas steeds komen ophalen of ik verstuur ze voor een kleine meerprijs met de post.

Welk leder gebruik je voor de tassen?
De kwaliteit van het leder is bepalend voor de uitstraling en levensduur van de handtas. Het authentieke rundsleer dat ik gebruik heb ik eigenhandig uitgekozen en vinken de kenmerken stevig en kwaliteitsvol aan.

Welke houtsoorten gebruik je allemaal?
Je hebt keuze uit 2 expressieve houtsoorten. Fan van het bleke rubberhout of eerder van het donkere acacia?
Ik heb ook een beperkt aantal exclusieve houtsoorten in huis. Deze zijn eenmalig verkrijgbaar waardoor ze erg gegeerd zijn. Vraag er gerust naar.

Hoe onderhoud ik best mijn tas?
Vermijd lang contact met water. Indien jouw leer toch nat is, dep het dan af met een droge doek en laat het op een natuurlijke manier drogen. Wees je er ook van bewust dat leer kan vervagen van kleur als je het in direct zonlicht plaatst. Gebruik best geen vochtige doekjes om je tas schoon te maken. Deze bevatten alcohol en zorgen soms voor vlekken.

Hoelang duurt het voor mijn tas klaar is?
Handwerk is een traag proces met een adembenemend resultaat. Dit impliceert echter een langere wachttijd. Reken op een gemiddelde van 5 weken voor jouw tas klaar is. Wanneer de tas klaar is geef ik je een seintje. Je mag jouw tas steeds komen ophalen of ik verstuur ze voor een kleine meerprijs met de post.

Kan mijn tas gepersonaliseerd worden?
Jazeker. Graag zelfs! Voor iedere klant die een handtas bestelt zet ik volledig gratis de voornaam of bijnaam in jouw tas indien je dit wenst. Dit kan op verschillende plaatsen: in het lint, op de voorkant, subtiel aan de achterkant, …
We bekijken samen wat er het beste bij jou en jouw tas past.

Wat als er iets mis is met mijn tas?
Indien iets aan jouw handtas toch niet naar wens is, geef dan gerust een seintje. Ik leer nog elke dag bij. Een foutje is dus niet onoverkomelijk. Ofwel kom je terug naar mijn atelier of u zend (op eigen kosten) uw artikel terug. Terugkomen of terugsturen van de tas betekent niet automatisch een andere tas. Wat ik je wel kan garanderen is dat ik met mijn volle aandacht samen met jou zal bekijken wat de mogelijkheden zijn om het probleem recht te zetten.

Is een terugbetaling mogelijk?
Een terugbetaling van een handtas of ander product is niet mogelijk. Houd ook steeds in uw achterhoofd dat 'leer leeft'. Naarmate je een lederen product gebruikt kan het leer van kleur veranderen (een natuurlijk proces door daglicht), soepeler worden en gebruikssporen krijgen. Vaak draagt dit bij tot de authenticiteit van de tas.

Kan ik iemand een cadeaubon geven van Tassen Astrid?
Ja natuurlijk! Het is namelijk niet evident om een tas samen te stellen voor iemand anders. Daarom kan je kiezen voor een cadeaubon (bedrag naar keuze) waarbij de gelukkige volledig zelf beslist wat hij of zij wilt.

Graag de mogelijkheden bekijken?

Ja, ik maak vrijblijvend een afspraak!